هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
یکی از دلایلی که پوست دچار افتادگی میشود افزایش سن است که این موضوع برای بسیاری از افراد ناخوشایند است که زیبایی خود را از دست بدهند به همین دلیل به سراغ عمل های جراحی میروند در لیفتینگ صورت بعد از مدتی دوباره پوست به حالت اولیه باز میگردد و دچار افتادگی میشود ولی در مزوتراپی چنین اتفاقی نمی افتد و چنین محدودیتی وجود ندارد. در این مقاله از بین بردن لکهای صورت با مزوتراپی ، مزایا و معایب آن آشنا میشوید. با ما همراه باشید.
مزوتراپی چیست؟
مزوتراپی عبارت است از وارد کردن گروهی از مواد فعال بیولوژیک با سوزنهایی بسیار ریز به داخل پوست. این مواد میتوانند شامل انواع ویتامین، دارو (مانند ماینوکسیدیل) یا فاکتورهای رشد (مانند فاکتورهای رشد انسولینی) باشند. مزوتراپی نوعی روش درمانی تزریقی است که در تمام دنیا، بهخصوص فرانسه، کاربرد زیادی در درمانهای زیبایی دارد. مزوتراپی باعث آغاز فعل و انفعالاتی مانند تولید مثل سلولها در پوست میشود و به این شکل سلولهای جدید تولید شده، سلولهای قدیمی به صورت لایهای مرده با روش میکرودرمابرژین برداشته میشوند. برای درمان چروکهای پیشانی و کنار چشمها (مناطقی که حرکت عضلانی ضروری نیست) میتوان از بوتاکس (فلجکننده عضلات) استفاده کرد تا از پیشرفت چروکها جلوگیری شود و بعد با مزوتراپی به کشیدگی پوست و رفع چینوچروکها کمک کرد. برخی از داروهایی که به وسیله تزریق در مزوتراپی وارد پوست میشوند عبارتند از: انواع آمینواسیدها، ویتامینها (به طور مثال ویتامین C برای روشن شدن پوست)، آنتیاکسیدانهای ضد پیری و اسید هیالورونیک. از بین بردن لکهای صورت با مزوتراپی که تا حدودی تهاجمی است با تزریق زیر یا داخل جلدی مخلوطی از عصاره های گیاهی، مواد هومیوپاتیک، داروها، ویتامینها و سایر مواد حیاتی در مقادیر میکروسکوپی انجام میشود.
راه های درمان از بین بردن لکهای صورت با مزوتراپی :
- کشیدن پوست صورت (لیفتینگ) و درمان افتادگی صورت
- رفع پف دور چشم و افتادگی پلک
- رفع تیرگی دور چشم
- درمان چاقی موضعی بدن، اندام و صورت
- درمان سلولیت و افتادگی پوست اندامها و صورت
- درمان ملاسما و لک حاملگی یا لک صور
- درمان ریزش مو و تقویت موها
- درمان استریا(ترک خوردن پوست بدنبال حاملگی
- رفع غبغب زیر چانه و گردن
- مزوتراپی و جوانسازی پوست صورت و گردن (مزولیفت)
- کشیدن پوست صورت
درمان موضعی از بین بردن لکهای صورت با مزوتراپی
مزوتراپی در واقع یک تکنیک و روش استفاده از داروست که برای درمان موضعی ابداع شده و برای درمان بیماریهای عمومی و کل بدن به کار نمیرود. با توجه به محل مورد درمان و داروی خاص موارد استفاده آن با توجه به نتایج مؤثر و عوارض ناچیز مزوتراپی تاکنون کاربردهای متعددی برای این تکنیک شناخته شده و روز به روز به کاربردهای آن اضافه میشود. بیشترین کاربرد مزوتراپی هم اکنون در شاخه زیبایی است در حالی که میتواند در همه شاخهها مثل ارتوپدی (تزریق دارو به مفصل) یا در درمان بیماری سالک (در گذشته آنتیبیوتیک در محل سالک تزریق میشد) کاربرد داشته باشد ولی امروز بیشترین کاربرد آن در درمان ریزش مو، جوانسازی صورت و درمان چاقی موضعی و بیماری عفونی و از بین بردن لکهای صورت با مزوتراپی است.
پس چرا مزوتراپی درمانی در ایران چندان رایج نیست؟
متأسفانه تعداد مقالههای علمی که تأییدکننده کاربرد مزوتراپی در زمینه پوست و مو باشند، کم است و به همین دلیل خیلی از متخصصان پوست این روش درمانی را قبول ندارند، اما وقتی ما به کنگرههای خارجی میرویم، میبینیم که در اروپا (به خصوص در فرانسه که به نوعی مهد درمانهای زیبایی پوست محسوب میشود)، این روش بسیار کاربردی و شایع است و هیچکس در مورد مؤثر بودن یا نبودن آن سوالی نمیپرسد، زیرا تقریباً همه از تأثیر مثبت مزوتراپی آگاهی دارند. برای درمان چروکهای پیشانی و کنار چشمها (مناطقی که حرکت عضلانی ضروری نیست) میتوان از بوتاکس استفاده کرد تا از پیشرفت چروکها جلوگیری شود و بعد با مزوتراپی به کشیدگی پوست و رفع چین و چروکها کمک کرد. برخی از داروهایی که به وسیله تزریق در مزوتراپی وارد پوست میشوند عبارتند از: انواع آمینواسیدها، ویتامینها (به طور مثال ویتامین C برای روشن شدن پوست)، آنتیاکسیدانهای ضد پیری و اسید هیالورونیک.
مقایسه مزوتراپی با لیفتینگ
جلوی پیری و کهولت سن را با هیچ روشی نمیتوان گرفت، برای همین افرادی که لیفتینگ صورت انجام دادهاند بعد از مدتی دوباره دچار افتادگی پوست میشوند و چون یکبار پوست صورت آنها کشیده شده است، نمیتوانند برای بار دوم از این روش استفاده کنند، در حالی که در مزوتراپی چنین محدودیتی وجود ندارد. در ضمن در لیفتینگ جای بخیهها به زیبایی فرد لطمه میزند.
مقایسه مزوتراپی با لیزر
لیزر پوست در اصل تلنگری به سلولها است تا آنها را وادار به کلاژنسازی کند. در استفاده از این روش علاوه بر پرداخت هزینه خود عمل باید طی این دوره از درمانهای پایهای اضافی مانند استفاده از انواع کرمها هم کمک گرفت.
مقایسه مزوتراپی با استفاده از ژلها
اگر افراد از ژلهای طبیعیتر مانند کلاژن و اسید هیالورونیک به جای ژل پلیآکریل آمید یا اینترفال استفاده کنند از نظر هزینه تقریباً با مزوتراپی برابر است. اما در این نوع درمانها فقط نقاط خاصی مانند خط لبخند (خط نازولبیال) پر شده است، در حالی که در مزوتراپی کل صورت (پیشانی، دور چشم، خط لبخند، کنار چانه و غیره) پوشش داده میشود و به دلیل این همگونی نتیجه بهتری از تزریق به دست میآید. در ضمن در مزوتراپی خود بدن برای رفع چروکها فعال میشود اما در ژلها با یک جلسه تزریق جای چروک با ژل پر میشود.
مقایسه با لیپوساکشن
* هزینه کمتر * استفاده از دوز دارویی پایین * عدم نیاز به بیهوشی و خطرات عمل جراحی * عدم وجود دوره نقاهت بعد از عمل * در مزوتراپی به جای برداشتن چربی، متابولیسم بدن و سلولها تحریک میشوند و بدن به طور طبیعی برای از بین بردن چربیها شروع به فعالیت میکند. (مشاهده تغییرات از جلسه دوم یا سوم شروع میشود.)
جایگزینی مزوتراپی برای لیپوساکشن در از بین بردن لکهای صورت با مزوتراپی
مزوتراپی در زمینه تناسب اندام به عنوان جایگزین مناسبی برای اعمال جراحی مثل لیپوساکشن میتواند به کار برود. با مزوتراپی میتوان چربی شکم، چربیهای موضعی کنار ران و پهلو و غبغب را از بین برد. با کشف دارویی که حلکننده چربی است محققان متوجه شدند با تزریق آن در بافت چربی، چربی حل میشود و از بین میرود ولی برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید دوزهای زیاد از این ماده استفاده شود که بالطبع عوارض زیادی به دنبال خواهد داشت بنابراین فقط در نواحی کوچک باید مصرف شود. معمولاً افراد چاق به دنبال روشهایی آسان و بیزحمت برای کاهش وزن هستند. این روش تأثیر غیرمعقول و معجزهآسا برای کاهش وزن ندارد بلکه یک تأثیر منطقی و محدود دارد. مساله بسیار مهم در کاهش وزن به روش مزوتراپی این است که بیمار باید شاخص توده بدنی (BMI) زیر ۳۰ داشته باشد تا بتواند از مزوتراپی در زمان چاقی موضعی استفاده کند چنانچه این عدد زیر ۲۵ باشد، یعنی فرد وزن طبیعی دارد و نیازی به رژیم غذایی ندارد و اگر این عدد بین ۲۵ و ۳۰ باشد بیمار باید در کنار رژیم غذایی از روش مزوتراپی استفاده کند. در کاهش چربی به کمک این روش کوچککردن غبغب معمولاً بهتر از دیگر نقاط بدن جواب میدهد. باتوجه به نوع کاربرد مزوتراپی در درمان، مدت زمان لازم برای مشاهده آثار درمان فرق میکند، مثلا در ریزش موی مردانه معمولاً با شروع درمان مزوتراپی در کنار دیگر روشهای درمانی پس از ۶ ـ ۵ ماه نتایج قابل مشاهده خواهد بود که این نتایج شامل رویش موی جدید نیست در واقع در درجه اول نقش پیشگیری از ریزش مو را دارد و در حدود ۳۰ ـ ۲۰ درصد روی روند استحکام مو، رشد مو و حالتگیری مو تأثیر خواهد داشت. همچنین میتواند چربی زیاد موی افراد را کاهش دهد.
مزوتراپی و جوانسازی پوست دست
دستها به دلیل وجود وترها و ماهیچههای خاص آن قابلیت کمتری برای انجام اعمال جراحی زیبایی دارد و به همین منظور برای رفع چین و چروک دستها بیشتر از کرمها و سپس لیزر استفاده میشود. وقتی دستی فرسوده و پیر میشود، در اصل علاوه بر پوست، عروق هم فرسوده و نارسانا میشوند و برای همین به وسیله لیزر علاوه بر پوست، رگها هم درمان میشوند. مزوتراپی هم میتواند در این جوانسازی مفید باشد
آیا از بین بردن لکهای صورت با مزوتراپی عارضه ای هم دارد؟
علاوه بر غیردائمی بودن این روش، به دلیل تزریق با سوزنهای ریز دستی یا با دستگاه مزوگان، مزوتراپی کمی هم دردناک است. ضمن اینکه تکرار درمان میتواند کمی خستهکننده باشد. البته این تکرار درمان و تزریق برای حفظ اثر مزوتراپی درنهایت میتواند برای بیمار نتیجه مطلوبی داشته باشد. میزان پاسخگویی و عوارض مزوتراپی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و قابلتشخیص هم نیست. مثلاً ممکن است درمان لکها با مزوتراپی برای یک بیمار خوب و مؤثر باشد و برای بیمار دیگری نه معمولاً پس از تزریق هم کمی تورم در ناحیه تزریق و اطراف آن اتفاق میافتد. استفاده از ترکیبهایی که باعث ذوب شدن چربیها میشوند، میتواند تورم بیشتری ایجاد کند. به همین دلیل برای مزوتراپی چربیها و سلولیتها مقدار زیادی دارو در یک جلسه تزریق نمیکنیم، چون در غیر این صورت، بیمار با افزایش بیش از حد چربی خون مواجه میشود و حتی ممکن است التهاب لوزالمعده یا پانکراتیت برای او به وجود آید. علاوه بر اینها امکان دارد بیمار به مواد تزریقی آلرژی داشته باشد و دچار واکنشهای آلرژیک شود.
انجام مزوتراپی برای کدام نواحی خاصی از پوست، خطرناک یا ممنوع نیست؟
کدام گروههای زیر نباید برای از بین بردن لکهای صورت با مزوتراپی استفاده کنند؟ ۱ ـ خانمهای باردار ۲ ـ بیماران قلبی ـ عروقی ۳ ـ افرادی که دچار سرطانهای پیشرفته هستند. ۴ ـ کسانی که دارای سوابق آلرژی و حساسیت به داروهای خاص هستند. ۵ ـ افرادی که در حال استفاده از داروهای ضدانعقاد هستند ( در این افراد احتمال ایجاد هماتوم و خونریزی زیاد است). ۶ ـ افراد دیابتی بخصوص آنهایی که دیابت کنترل نشده دارند ( زیرا سطح ایمنی این افراد پایین است و ممکن است دچار عفونتهای شدید شوند). ۷ ـ افرادی که دارای بیماری نوروپاتی هستند. ۸ ـ اشخاصی که دچار بیماری پسوزیاریس (صدف) هستند.