هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
ما در این مطلب درباره ریزش مو و درمان با مزوتراپی راه کارهایی کاربردی آورده ایم. بسیاری از افراد از مشکل ریزش مو رنج میبرند. ریزش مو از جمله اختلالاتی است که طیف وسیعی از علل و عوامل در آن نقش دارند. برخی بیماریهای سیستمیک میتوانند باعث شروع ریزش مو در فرد شوند، در دوران بارداری و شیردهی نیز ریزش مو افزایش یافته و باعث کمپشت شدن موها میشود، بعد از انجام اعمال جراحی، به دنبال استرسهای روانی و جسمی و عدم رعایت موارد بهداشتی مربوط به مو نیز ریزش مو به طور شایع دیده میشود. ریزش مو میتواند عارضه جانبی مصرف تعدادی از داروها باشد. برخی بیماریهای روانی با کندن موها و مژهها توسط خود فرد همراه هستند که منجر به ریزش مو و طاسی میشوند. نامناسب بودن وضعیت اجتماعی و روانی نیز میتواند با ایجاد ریزش مو همراه باشد. همچنین اختلالات هورمونی، کمبود مواد مغذی و کاهش گردش خون در پوست سر از جمله عللی هستند که میتوانند باعث ایجاد ریزش مو شوند؛ با توجه به تشخیص مشکل شما میتوانید راه حل مناسب برای رفع آن پیدا کنید، از کاشت مو گرفته تا ریزش مو و درمان با مزوتراپی راهحل های پیش روی شماست.
ریزش مو و درمان با مزوتراپی :
ریزش مو، مشکلی است که هم مردان و هم زنان را درگیر میکند، اگرچه شدت و الگوی ریزش مو در دو جنس متفاوت است. مردان معمولاً استعداد بیشتری برای طاسی دارند. اگر برای درمان ریزش موی خود به پزشک مراجعه کرده باشید خواهید دید که معمولا دو داروی اصلی فیناستراید و ماینوکسیدیل موضعی برای شما تجویز میشود و به شما توصیه میکنند که از رژیم غذایی سالم استفاده کرده و تا حد امکان از استرسهای روانی دوریکنید. اصلیترین کاربرد مزوتراپی مو نیز درمان ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه میباشد. در واقع، ریزش مو و درمان با مزوتراپی ، نوعی درمان مکمل و پشتیبان برای داروهای شیمیایی برطرف کننده ریزش مو میباشد و معمولا توسط کسانی درخواست میشود که همزمان از داروهای تجویز شده توسط پزشک برای ریزش مو استفاده میکنند و میخواهند نتایج بهتری دریافت کنند. با این حال، ریزش مو و درمان با مزوتراپی به تنهایی نیز قابل انجام بوده و باعث بهبود کیفیت مو میشود. ریزش مو و درمان با مزوتراپی ، روشی نسبتاً جدید است که در این مطلب به آن میپردازیم:
ریزش مو و درمان با مزوتراپی بستگی به شرایط هر مراجعهکننده و پروسه درمانی وی دارد ولی به صورت کلی تعداد جلسات مزوتراپی بین ۸ تا ۱۵ جلسه متغیر است.
مزوتراپی چیست؟
درمانهای تزریقی یا حداقل تهاجمی را مزوتراپی میگویند که در حیطه وسیعی از اختلالات کاربرد دارند. در این روش، ترکیبی از مواد مختلف از جمله پروتئینها، ویتامینها، آنزیمها، هورمونها، فاکتورهای رشد، داروها، عصارههای گیاهی و سایر موارد معدنی و مغذی با استفاده از سوزنهای بسیار کوچکی به درون پوست فرد تزریق شده و باعث خونرسانی بهتر به محل موردنظر و بهبود تغذیه و گردش خون آن میشود. نکته قابل توجه آن است که میتوان میزان پروتئینها، نوکلئیک اسید، ویتامینها، داروها و سایر ترکیباتی که میخواهیم تزریق کنیم را بر اساس وضعیت بیمار و نیاز وی تغییر داده و تنظیم کنیم. مقاله تاتو را نیز جهت آگاهی بیشتر خود مطالعه نمایید.
تعریف کلمه مزوتراپی
کلمه مزوتراپی از دو بخش تشکیل شده است: مزو (میانی) و تراپی (درمان) در دوران جنینی، بدن جنین از سه لایه اصلی به نامهای اکتودرم، مزودرم و اندودرم تشکیل شده است که هر کدام از این لایهها در طی تکامل جنین، ارگانها و بخشهای مختلف بدن را میسازند. درم (لایه میانی پوست) از لایه مزودرم منشا میگیرد، بنابراین منظور از مزوتراپی، تزریق مواد مغذی به لایمه میانی پوست (درم) با هدف درمان اختلال ایجاد شده میباشد.
کاربردهای مزوتراپی:
با توجه به نوع داروها و ترکیبات استفاده شده برای تزریق در لایه درم پوست فرد، مزوتراپی میتواند در حیطههای مختلفی کاربرد پیدا کند. از جمله افرادی که دچار سلولیت در نواحی مختلف پوست خود شدهاند کسانی که میخواهند از شر چربیهای موضعی خود خلاص شوند، برای درمان چربی پلک و لیپوم، افرادی که به دنبال درمان ریزش موی خود هستند، برای جوانسازی پوست و برطرف کردن چین و چروکهای آن، کسانی که از لکهای پوستی رنج میبرند. افرادی که قصد دارند اسکار زخم خود را از بین ببرند، میتوانند از مزوتراپی استفاده کنند.
ریزش مو و درمان با مزوتراپی بستگی به شرایط هر مراجعهکننده و پروسه درمانی وی دارد ولی به صورت کلی تعداد جلسات مزوتراپی بین ۸ تا ۱۵ جلسه متغیر است.
چرا در ریزش مو و درمان با مزوتراپی ترکیبات را به لایه درم پوست تزریق میکنیم؟
همان طور که میدانید، پوست بدن انسان از سه لایه تشکیل شده است: اپیدرم (لایه سطحی)، درم (لایه میانی)، هیپودرم (لایه عمقی). اپیدرم لایه سطحی پوست است که روی آن را سلولهای شاخی شده و مرده پوشاندهاند. سلولهای لایه اپیدرم از قدرت تقسیم بالایی برخوردار هستند چرا که میبایست جایگزین سلولهای مردهای شوند که در طی گذر زمان از سطح پوست ما میریزند. درم که لایه میانی پوست است، بافتی همبندی است که حاوی ضمام و ساختارهای متعدد پوست است، از جمله فولیکولهای مو که مسئول رشد و حفاظت و تغذیه ساقه مو هستند در این لایه قرار دارند. در این لایه همچنین عروق فراوانی وجود دارد که مسئول خونرسانی و تغذیه درم و اپیدرم هستند. غدد سباسه و غدد عرق از جمله ضمایم دیگری هستند که در لایه درم حضور دارند. به علت وجود فولیکولهای مو و مویرگهای فراوان و سایر ضمایم پوستی در لایه درم، برای ریزش مو و درمان با مزوتراپی ، ترکیبات مورد نظر را به این لایه تزریق میکنند تا این ترکیبات ترمیم کننده به طور مستقیم به فولیکولهای مو رسیده و اثر بیشتری را اعمال کنند.
چه افرادی برای ریزش مو و درمان با مزوتراپی مناسب هستند؟
- آلوپشی آندروژنی، نوعی از ریزش مو میباشد که ناشی از اختلال در هورمونهای آندروژنی از جمله تستسترون میباشد. افرادی که از ریزش موی آندروژنی رنج میبرند، میتوانند به شکل موثری از ریزش مو و درمان با مزوتراپی بهره ببرند.
- ریزش مو از نوع تلوژن افلوویوم و ریزش مو ناشی از استرسهای روانی و جسمی: به عنوان مثال ریزش مو پس از دوران بارداری، نوعی از ریزش موی تلوژن افلوویوم است که به خوبی به درمان با مزوتراپی پاسخ میدهد. انواع استرسهای روانی و حتی استرسهای فیزیکی از جمله جراحیها میتوانند باعث ریزش موی فرد شوند که این نوع ریزش مو نیز به طور موثری به درمان با مزوتراپی پاسخ میدهد.
- اگر ریزش موی شما ناشی از آسیب ساقه مو باشد، مزوتراپی میتواند به شما کمک کند چرا که مزوتراپی مو باعث تحریک رشد موها شده و به حفظ سلامت و بهبود تغذیه فولیکولهای مو کمک میکند.
- ریزش موی سکهای به صورت ریزش مو در یک یا چند ناحیه با حاشیه مشخص و قطر نه چندان زیاد (سکهای) تعریف میشود. افرادی که دچار ریزش موی سکهای میشوند میتوانند از فواید مزوتراپی مو بهره ببرند.
- اگر رشد موهایتان کند شده و باعث کمپشت شدن موهایتان شده است، مزوتراپی موها میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
درمان ریزش مو با مزوتراپی برای چه کسانی مناسب نیست؟
- اگر ریزش مویتان ناشی از بیماریهای زمینهای از جمله سیفلیس است، ریزش مو و درمان با مزوتراپی نمیتواند به شما کمک کند
- اگر ریزش موهایتان به دلیل عارضه جانبی ناشی از مصرف داروهایی خاص از جمله داروهای کموتراپی میباشد، توصیه میکنیم پی از اتمام دوره مصرف داروها برای مزوتراپی مراجعه کنید
- اگر مرد بالای ۴۰ سال هستید یا خانم بالای ۶۰ سال هستید و از ریزش موی آندروژنی شدید رنج میبرید، مزوتراپی با احتمال کمتری برای شما مفید خواهد بود
- اگر به صورت ژنتیکی، کیفیت موی شما مطلوب نیست و جنس خوبی ندارد، مزوتراپی را به شما توصیه نمیکنیم
- اگر باردار هستید، برای مزوتراپی پس از اتمام دوره بارداری اقدام کنید
- به دلیل عوارض احتمالی، ریزش مو و درمان با مزوتراپی برای بیماران دیابتی، هموفیلی، هپاتیت و ایدزیها توصیه نمیشود.
ریزش مو و درمان با مزوتراپی بستگی به شرایط هر مراجعهکننده و پروسه درمانی وی دارد ولی به صورت کلی تعداد جلسات مزوتراپی بین ۸ تا ۱۵ جلسه متغیر است.
مزوتراپی مو چگونه باعث درمان ریزش مو میشود؟
همان طور که گفتیم، بیشترین اثر در مزوتراپی بر روی لایه درم (لایه میانی) پوست گذاشته میشود. در لایه درم پوست، ساختارها و ضمایم متعددی حضور دارند از جمله عروق خونی فراوان فولیکولهای مو، غدد چربی، غدد عرقی و تارهای عصبی را میتوان در این لایه یافت؛
بنابراین تزریق مواد مغذی و دارویی به این لایه از پوست اثرات مهم و متعددی بر ساختارهای مختلف میگذارد:
- در بسیاری از فرمولهای مزوتراپی، ترکیبات وزودیلاتور (گشادکننده عروق) وجود دارد که با تاثیر بر عروق ناحیه درم پوست، باعث اتساع آنها شده و گردش خون را در ناحیه محل تزریق افزایش میدهد در نتیجه باعث بهبود خونرسانی و تغذیه ناحیه موردنظر میشود.
- از آنجا که در ترکیبات موادی که حین ریزش مو و درمان با مزوتراپی به داخل پوست تزریق میشوند، انواع مواد مغذی همچون پروتئینها، ویتامینها و مواد معدنی وجود دارند، تزریق این مواد به لایه درم منجر به بهبود تغذیه بافت پوست و فولیکولهای مو میشود.
- ترکیبات مغذی تزریق شده علاوه بر آنکه باعث تحریک الگوی رشد موها میشود، از تحلیل رفتن فولیکولهای مو نیز جلوگیری کرده و باعث افزایش کیفیت و قدرت موها و بهبود حالت موها میشود
- همان طور که گفتیم در لایه درم پوست، غدد سباسه (چربی) نیز حضور دارند؛ بنابراین داروها و مواد مغذی تزریق شده به لایه درم در مزوتراپی، روی غدد سباسه نیز تاثیر داشته و باعث تنظیم ترشح آنها میشود.
مقاله ای مرتبط : با مزوتراپی ریزش مو را قطع کنید
ریزش مو و درمان با مزوتراپی در کنار کاشت مو
نوعی روش درمانی مکمل در کنار روشهای درمانی شیمیایی ریزش مو میباشد و نیز به تنهایی در جهت مراقبت عمومی از موها، بهبود کیفیت موها و بهبود نتایج کاشت مو استفاده میشود. اگر میخواهید از مزوتراپی در جهت بهبود نتایج کاشت مو استفاده کنید بهتر است بدانید که قبل از کاشت مو، بلافاصله بعد و نیز مدتی بعد از کاشت مو میتوانید از مزوتراپی استفاده کنید:
- مزوتراپی قبل از کاشت مو برای بهبود خونرسانی به پوست سر و فولیکولهای مو انجام میشود
- بلافاصله پس از کاشت مو، تورم در ناحیه ایجاد میشود که برای برطرف کردن آن میتوانید از مزوتراپی استفاده کنید
- مدتی پس از انجام کاشت مو نیز میتوان از مزوتراپی برای ترمیم سریعتر زخمها و تقویت کاشت انجام شده بهره برد
مزیتهای ریزش مو و درمان با مزوتراپی چیست؟
مزوتراپی مو، روشی کمتهاجمی است که بدون نیاز به اعمال جراحی، به درمان ریزش مو کمک میکند. این روش، دوره نقاهت و ریکاوری ندارد و ناحیه تزریق شده سریعاً بهبود پیدا میکند. مزوتراپی، فرایندی بدون درد است در نتیجه نیازی به بیهوشی ندارد. عوارض جانبی آن بسیار محدود است و فاقد خطرات جدی میباشد. هزینهای مناسب و منطقی و عدم نیاز به مراقبتهای خاص از جمله مزیتهای دیگر ریزش مو و درمان با مزوتراپی است.
ریزش مو و درمان با مزوتراپی بستگی به شرایط هر مراجعهکننده و پروسه درمانی وی دارد ولی به صورت کلی تعداد جلسات مزوتراپی بین ۸ تا ۱۵ جلسه متغیر است.
چه ترکیباتی در فرمولهای ریزش مو و درمان با مزوتراپی استفاده میشود؟
کاکتیل، به محلول ترکیبیای گفته میشود که در طی مزوتراپی به درون لایه درم پوست تزریق میشود. برای تهیه کاکتیل از مواد مختلفی استفاده میشود که مقدار هر کدام بسته به شرایط بیمار و نیاز وی قابل تنظیم است که این کار میبایست توسط پزشک متبحر انجام شود.
تعدادی از موادی که در تهیه کاکتیل استفاده میشود را در زیر آوردهایم:
- داروهای وازودیلاتور (متسع کننده عروق): از جمله این داروها میتوان به ماینوکسیدیل، بوفلومدیل و پنتوک سیفلین اشاره کرد. این داروها همان طور که از اسمشان برمیآید، باعث گشاد شدن عروق ناحیه درم شده و در نتیجه خونرسانی و تغذیه ناحیه مذکور را بهبود میبخشند.
- انواع ویتامینها: شایعترین ویتامینهای مورد استفاده در ریزش مو و درمان با مزوتراپی عبارتند از:
ویتامین ب ۵: این ویتامین در تامین انرژی سلولی نقش دارد و باعث تحریک تقسیم و تکثیر سلولی شده و بافت پوست فرد را تقویت میکند. بیوتین: مشابه ویتامین ب ۵ عمل میکند و نیز باعث تنظیم ترشح غدد سباسه (چربی) میشود. در صورتی که کمبود این ویتامین در فرد وجود داشته باشد، شاهد پوسته پوسته شدن پوست وی و ریزش موها خواهیم بود. ویتامین C: این ویتامین نقش آنتیاکسیدانی قویای دارد و نیز تولید کلاژن را افزایش میدهد. کلاژن جزو فیبرهای اصلی در لایه درم پوست میباشد و به آن استحکام میبخشد. ویتامین آ: این ویتامین نقش تولید کلاژن و بهبود دارورسانی به بافت پوست را بر عهده دارد.
ادامه مطلب تعدادی از موادی که در تهیه کاکتیل استفاده میشود را در زیر آوردهایم:
- مواد معدنی: از جمله مواد معدنی استفاده شده در محلولهای تزریقی مزوتراپی میتوان به مس، روی، فسفر، منیزیم و سلنیوم اشاره کرد. نقش مواد معدنی، حفظ سلامت و رشد موها و بافت پوست میباشد.
- داروهای مغذی: از جمله مواد مغذی که به میزان زیاد در موهای ما وجود دارد و به سلامت و استحکام آنها کمک میکند، سیلیکون است. در سنین بالا موها با کمبود سیلیکون مواجه شده و این امر میتواند باعث ریزش موی فرد شود.
- داروهای بیحسی موضعی: لیدوکائین و پروکائین از جمله داروهای بیحسی موضعی هستند که علاوه بر ایجاد بیحسی مختصر در موضع محل تزریق، از ریزش مو نیز جلوگیری میکنند. به همین علت در بیشتر محلولهای تزریقی مزوتراپی موها این داروها وجود دارند.
- هورمونها: همان طور که گفته شد یکی از انواع ریزش مو، ریزش موی آندروژنی میباشد که به دلیل اختلال در مقدار هورمونهای آندروژنی رخ میدهد. به همین دلیل در محلولهای تزریقی ریزش مو و درمان با مزوتراپی ، از داروهایی که آندروژنها را مهار میکند استفاده میشود. از جمله داروهای مهارکننده آندروژنها میتوان فیناستراید یا سیپروترون استات را نام برد.
- کلسیتونین: به طور طبیعی در بدن ما به عنوان هورمون نقش ایفا میکند و نیز باعث افزایش تغذیه و گردش خون در بافتهای بدن میشود. به همین علت از آن برای بهبود تغذیه فولیکولهای مو و بافت پوست در محلولهای مزوتراپی استفاده میشود.
- پروتئینها و آمینواسیدها از جمله مواد دیگری هستند که در اکثر محلولهای مزوتراپی به کار برده میشوند
نحوه انجام مزوتراپی مو:
برای انجام تزریقات در ریزش مو و درمان با مزوتراپی از سوزنهایی کوچک و نازک استفاده میشود که مشابه سوزن انسولین هستند. بسته به انتخاب پزشک، میتوان تزریقات را به صورت دستی یا با استفاده از دستگاه انجام داد. سوزنها تا حدود یک میلیمتر به داخل پوست فرومیروند تا به درم برسند سپس تزریق انجام میشود. گفته میشود علاوه بر تزریق مواد مغذی و دارویی به لایه درم پوست، مزوتراپی با مکانیسم دیگری نیز باعث اعمال اثرات درمانی میشود. زخمهای بسیار کوچکی که توسط سوزنها در پوست ایجاد میشوند نیاز به ترمیم شدن دارند در نتیجه پروسه ترمیمی در محل تزریق فعال شده، فاکتورهای رشدی و ترمیمی در محل حضور پیدا میکنند، عروق جدید شروع به تشکیل شدن میکنند و ساختن فیبرهای کلاژنی نیز تحریک میشود و همه این عوامل دست به دست هم میدهند تا تغذیه و رشد موها و کیفیت آنها بهبود یابد. تعداد جلسات مورد نیاز برای ریزش مو و درمان با مزوتراپی بستگی به شرایط هر مراجعهکننده و پروسه درمانی وی دارد ولی به صورت کلی تعداد جلسات مزوتراپی بین ۸ تا ۱۵ جلسه متغیر است
عوارض و خطرات ریزش مو و درمان با مزوتراپی :
اگر از درد حین مزوتراپی نگران هستید، باید بگوییم که مزوتراپی مو معمولاً درد قابل توجهی ایجاد نمیکند، همچنین داروهای بیحسی موضعی که در فرمولهای تزریقی مزوتراپی مو وجود دارند، همان درد اندک را نیز کاهش میدهند. با این حال، اگر آستانه درد پایینی دارید، میتوانید از پزشک خود درخواست کنید تا قبل از انجام مزوتراپی، از داروهای بیحسی موضعی در محل تزریق استفاده کند و یا میتوانید از دستگاههای بدون سوزن برای تزریق مزوتراپی مو استفاده کنید. البته باید بگوییم که این دستگاهها نسبت به انواع سوزندار آن دارای تاثیر کمتری هستند. گاهی به دنبال تزریق انجام شده، ناحیه تحت درمان به محلول واکنش افزایش حساسیتی نشان داده و علایم التهاب بروز پیدا میکند. از جمله آنکه ناحیه موردنظر دچار تورم، قرمزی، گرمی، خارش و سوزش میشود و این علایم سیری پیشرونده دارند به این معنی که با گذر زمان رو به بدتر شدن میروند. در صورت ایجاد این علایم، باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. البته لازم به ذکر است که اندکی تورم و قرمزی در محل درمان شده پس از انجام تزریق طبیعی است و با گذشت زمان بهبود پیدا میکند. با این حال به طور کلی در مورد مزوتراپی مو تاکنون عوارض عمومی یا سیستمیک حاد و آسیبهای جدی مشاهده نشده است و ریزش مو و درمان با مزوتراپی یکی از انواع روشهای ایمن محسوب میشود. مقاله ای را نیز درباره لاغری موضعی بدن با مزوتراپی مطالعه نمایید.
ریزش مو و درمان با مزوتراپی بستگی به شرایط هر مراجعهکننده و پروسه درمانی وی دارد ولی به صورت کلی تعداد جلسات مزوتراپی بین ۸ تا ۱۵ جلسه متغیر است.